Om oss

Röåns Möbler AB är ett familjeägt företag som ligger i Ångermanland, centralt mitt i skogen. Möbelaffären har en utställningsyta på 1500 m2 och erbjuder ett stort utbud av sängar, soffor, matrumsmöbler, hallmöbler, mattor, trädgårdsmöbler mm. Vi sätter våra kunder i första rummet och i vår service ingår gratis leverans inom närområdet (10 mils radie). Med ett stort antal leverantörer möjliggör vi för att alla ska kunna finna det de söker hos oss. I vår affär vill vi att du ska känna dig som hemma och hos oss står kaffepannan alltid på. Välkommen!

 

Tommy och Ingalill
Tommy och Ingalill

Vi som arbetar på Röåns Möbler är, Tommy Vesterlund och Ingalill Rönnberg

Historik

I mitten av 1950-talet startade Hjalmar Eriksson möbelaffären i Röån. I takt med kraftverksbygget i Kilforsen ökade efterfrågan på möbler och därmed var uppstarten av Röåns Möbler AB igång. Hjalmars fru Betty var med vid uppstarten av verksamheten. Ingvar Westerlund arbetade också i företaget och år 1955 blev han delägare, för att 18 år senare ta över verksamheten. Det är han, Ingvar, som ligger bakom företagets slogan "Centralt mitt i skogen", vilken hänger med än idag.

Möbelaffären har sedan dess byggts ut vid flera tillfällen. I mitten av 70-talet började Ingvars dotter Ingalill att arbeta i företaget och så småningom även hans son Tommy. Mats Moström anställdes i företaget i slutet av 80-talet och har arbetat där till 2019. Sedan 1995 är Ingalill och Tommy ägare av Röåns Möbler AB och driver framgångsrikt verksamheten som besöks av både kunder från närområdet och kunder som har rest lång väg. Sortimentet har utökats successivt sedan starten i mitten av 50-talet, alltifrån sängar till porslin går idag att inhandla i affären
.